1. Temeljne določbe

S spletno trgovino upravlja Majda Mlakar s.p. (v nadaljevanju: upravljavka).
Z uporabo spletne trgovine se uporabnik oziroma stranka strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine.
Upravljavka spletne trgovine si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije v spletni trgovini so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave.
Kakršnakoli uporaba vsebine spletne trgovine in fotografij je dovoljena le z izrecnim soglasjem upravljavke. Vse avtorske pravice so pridržane.

2. Politika zasebnosti in varovanje podatkov

S prijavo na e-novice ali z opravljenim nakupom v naši spletni trgovini se strinjate, da v podjetju MAJDA MLAKAR S.P., Lovrenc na Dravskem polju 113, 2324 Lovrenc na Dravskem polju (v nadaljevanju: upravljalec), zbiramo, obdelujemo in hranimo osebne podatke, ki nam jih posredujete. Vaše osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Za varstvo vaših osebnih podatkov, sem odgovorna Tina Krivec, dosegljiva na elektronskem naslovu: [email protected]

2.1. Namen obdelave podatkov

 1. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice, s katerimi vas bomo obveščali o novostih v naši ponudbi, o ugodnostih in popustih se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke.
Osebni podatki, ki jih zbiramo v ta namen so:

 • ime in priimek in
 • elektronski naslov.

Za upravljanje seznama prijavljenih na e-novice in za pošiljanje e-novic uporabljamo MailChimp. MailChimp je pogodbeni partner in zunanji ponudnik storitev, ki lahko zbira in obdeluje vaše podatke z uporabo standardnih tehnologij v industriji, s pomočjo katerih nadzorujemo in izboljšujemo naše e-novice. MailChimpovo politiko zasebnosti si lahko ogledate tukaj: https://mailchimp.com/legal/privacy/.

 1. Nakup v spletni trgovini

Za uspešno izvedbo nakupa v naši spletni trgovini (kontrola naročila, dostava blaga), vas bomo prosili za naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • kontaktno telefonsko številko.

Zbrani osebni podatki so na podlagi vašega soglasja uporabljeni tudi za namene prodajne analize (statistična obdelava, trženjske raziskave, segmentacija kupcev, obdelava preteklega nakupnega obnašanja, oglaševanje  in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.). Osebne podatke zbiramo v skladu z namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.

2.2 Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

2.3 Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

2.4 Shranjevanje podatkov

Dostop do vaših osebnih podatkov dovoljujemo le pooblaščenim osebam. Osebni podatki, ki jih hranimo v fizični ali elektronski obliki so strogo varovani pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkrivanjem ali uničenjem. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podano ob prijavi na e-novice lahko kadarkoli prekličete, tako, da nam pišete na elektronski naslov [email protected] Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Ostale osebne podatke, pridobljene v okviru pogodbenega sodelovanja (podatke pridobljene ob nakupu v spletni trgovini), hranimo na način in v rokih v skladu z veljavno zakonodajo. Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije v spletni trgovini in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.

2.5 Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom, katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

2.6 Seznam uporabnikov osebnih podatkov

 1. Pod-obdelovalci podatkov za e-novice:
 • MailChimp, The Rocket Science Group LLC (storitev/aplikacija za pošiljanje e-novic)
 1. Pod-obdelovalci podatkov za spletno trgovino:
 • Pošta Slovenije d.o.o. (transportni partner).

2.7. Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico:

 • do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas,
 • do popravka podatkov,
 • do omejitve obdelave,
 • do izbrisa podatkov ter
 • do prenosljivosti podatkov.

Naštete pravice lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: [email protected]. Zavezujemo se, da bomo vašo zahtevo obravnavali in jo rešili v roku 30 dni od prejema.

3. Sklenitev pogodbe

Prodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno trgovino. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

4. Cene

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo stroškov dostave. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno trgovino.

5. Zaloga

Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, bo upravljavka spletne trgovine stranko o tem obvestil in sporočil predvideni čas dobave. Če se stranka s tem ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.

6. Dostava

Spletna trgovina si prizadeva, da je blago po prejemu plačila dostavljeno v najkrajšem možnem času, predvidoma v 3-5 delovnih dneh.
Izdelke dostavlja Pošta Slovenije na naslove v Sloveniji.
Za naročila nad 100 EUR je dostava brezplačna. Pri naročilih do vključno 30 EUR stroški pakiranja in dostave znašajo 3,40 EUR.
Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti upravljavca spletne trgovine na elektronski
naslov [email protected]

7. Način plačila

V spletni trgovini lahko plačate zaenkrat le po predračunu
Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri NKB MARIBOR D.D., z naslednjimi podatki:
Majda Mlakar s.p.
Lovrenc na Dravskem polju 113
2324 Lovrenc na Dravskem polju
TRR: SI56 04223 0110434572
Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

8. Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti upravljavca spletne trgovine, da odstopa od pogodbe. Kupec lahko o odstopu obvesti prodajalca preko odstopnega obrazca spletne trgovine, z obvestilom preko elektronske pošte na naslov [email protected] ali drugim pisnim obvestilom.
Kupec je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi kupec. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja.
V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila se vrnejo z nakazilom na bančni račun, ki ga navede kupec.
Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je bil izdelek narejen posebej po njegovih željah.

9. Stvarne napake

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.

10. Omejitev odgovornosti

Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Prodajalec ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

11. Poslovanje s podjetji

Kadar kupec ni potrošnik v smislu Zakona o varstvu potrošnikov, ne veljajo določbe 8. in 9. točke splošnih pogojev poslovanja. Namesto teh se uporabljajo splošna pravila Obligacijskega zakonika.

12. Veljavnost splošnih pogojev poslovanja

Splošni poslovanja veljajo od 17. 10. 2017 do preklica in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo splošnih pogojev poslovanja.

13. Podatki o upravljavcu spletne trgovine

Majda Mlakar s.p.
Lovrenc na Dravskem polju 113 2324 Lovrenc na Dravskem polju Matična št.: 5601173
Davčna št.: 76893022
Tel: 031 355 695
E-mail: [email protected]
Zavezanec za DDV.

14. Avtorskopravno varstvo

Besedilo teh splošnih pogojev poslovanja je avtorskopravno varovano in brez predhodnega soglasja avtorja ni dovoljena reprodukcija, distribucija, predelava ali kakršnakoli drugačna nadaljnja uporaba v komercialne ali nekomercialne namene.

Ljubljana, 17. 10. 2017