1. Temeljne določbe

S spletno trgovino upravlja Majda Mlakar s.p. (v nadaljevanju: upravljavka).
Z uporabo spletne trgovine se uporabnik oziroma stranka strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine.
Upravljavka spletne trgovine si prizadeva za točnost navedenih podatkov in si pridružuje pravico do sprememb. Dopuščena je možnost tipkarskih napak. Fotografije v spletni trgovini so lahko simbolične. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah so izvzeti iz dobave.
Kakršnakoli uporaba vsebine spletne trgovine in fotografij je dovoljena le z izrecnim soglasjem upravljavke. Vse avtorske pravice so pridržane.
 

2. Varovanje zasebnosti

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik jamči za točnost navedenih podatkov in zagotavlja, da bo s svojim uporabniškim imenom in geslom do spletne trgovine dostopal le on oziroma pooblaščena oseba. Hkrati soglaša, da upravljavka spletne trgovine obdeluje podatke za namene poslovnih evidenc, oglaševanja in prilagajanja vsebin uporabniku v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Upravljavka spletne trgovine osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam.
Osebni podatki in pogodbe se hranijo za čas registracije v spletni trgovini in se izbrišejo z izbrisom računa uporabnika.
Spletno mesto za svoje optimalno delovanje uporablja piškotke, ki služijo za pravilno izvedbo naročil, zbiranje podatkov o uporabi naših storitev in prilagajanje vsebin obiskovalcem. Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.
 

3. Sklenitev pogodbe

Prodajna pogodba se sklene med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno trgovino. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
 

4. Cene

Vse cene so v EUR in ne vsebujejo stroškov dostave. Pridružujemo si pravico do spremembe cen. Spremenjene cene veljajo za nakupe do trenutka sklenitve pogodbe med kupcem in podjetjem, ki upravlja s spletno trgovino.
 

5. Zaloga

Če naročeni izdelki trenutno niso na zalogi, bo upravljavka spletne trgovine stranko o tem obvestil in sporočil predvideni čas dobave. Če se stranka s tem ne strinja, lahko odstopi od pogodbe.
 

6. Dostava

Spletna trgovina si prizadeva, da je blago po prejemu plačila dostavljeno v najkrajšem možnem času, predvidoma v 3-5 delovnih dneh.
Izdelke dostavlja Pošta Slovenije na naslove v Sloveniji.
Za naročila nad 100 EUR je dostava brezplačna. Pri naročilih do vključno 30 EUR stroški pakiranja in dostave znašajo 2,20 EUR.
Če so prejeti izdelki ob dostavi poškodovani, mora kupec o tem nemudoma obvestiti upravljavca spletne trgovine na elektronski
naslov [email protected]
 

7. Način plačila

V spletni trgovini lahko plačate zaenkrat le po predračunu
Plačilo po predračunu se opravi na tekoči račun, odprt pri NKB MARIBOR D.D., z naslednjimi podatki:
Majda Mlakar s.p.
Lovrenc na Dravskem polju 113
2324 Lovrenc na Dravskem polju
TRR: SI56 04223 0110434572
Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni po prejemu predračuna. V kolikor predračun v tem času ni plačan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.
 

8. Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti upravljavca spletne trgovine, da odstopa od pogodbe. Kupec lahko o odstopu obvesti prodajalca preko odstopnega obrazca spletne trgovine, z obvestilom preko elektronske pošte na naslov [email protected] ali drugim pisnim obvestilom.
Kupec je dolžan izdelke vrniti najkasneje v roku 14 dni od obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži, iz pošiljke pa mora biti razvidna identifikacija naročila. Stroške v zvezi z vračilom blaga nosi kupec. Prodajalec bo odklonil sprejem pošiljke z vračilom blaga, če bi moral ob prevzemu poravnati stroške pošiljanja.
V primeru odstopa od pogodbe prodajalec nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Prejeta plačila se vrnejo z nakazilom na bančni račun, ki ga navede kupec.
Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je bil izdelek narejen posebej po njegovih željah.
 

9. Stvarne napake

Kupec lahko v primeru stvarnih napak na izdelkih ali dobave napačnih izdelkov uveljavlja pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Če stvar nima lastnosti, potrebnih za njeno običajno rabo, ali prodajalcu predhodno znano posebno rabo, ali izrecno dogovorjenih lastnosti, in če je potrošnik v roku iz prejšnjega odstavka pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od prodajalca zahteva odpravo napake, vrnitev dela kupnine v sorazmerju z napako, zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Stroške z odpravljanjem stvarne napake nosi prodajalec.
 

10. Omejitev odgovornosti

Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Prodajalec ne jamči za okvare in poškodbe na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.
 

11. Poslovanje s podjetji

Kadar kupec ni potrošnik v smislu Zakona o varstvu potrošnikov, ne veljajo določbe 8. in 9. točke splošnih pogojev poslovanja. Namesto teh se uporabljajo splošna pravila Obligacijskega zakonika.
 

12. Veljavnost splošnih pogojev poslovanja

Splošni poslovanja veljajo od 17. 10. 2017 do preklica in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo predhodnega obvestila. Stranki je v trenutku nakupa na voljo aktualno besedilo splošnih pogojev poslovanja.
 

13. Podatki o upravljavcu spletne trgovine

Majda Mlakar s.p.
Lovrenc na Dravskem polju 113 2324 Lovrenc na Dravskem polju Matična št.: 5601173
Davčna št.: 76893022
Tel: 031 355 695
E-mail: [email protected]
Zavezanec za DDV.
 

14. Avtorskopravno varstvo

Besedilo teh splošnih pogojev poslovanja je avtorskopravno varovano in brez predhodnega soglasja avtorja ni dovoljena reprodukcija, distribucija, predelava ali kakršnakoli drugačna nadaljnja uporaba v komercialne ali nekomercialne namene.
 
Ljubljana, 17. 10. 2017